Tietoja sovellusten oikeudesta käyttää verkkokameraa ja mikrofonia

Laajenna kaikki | Pienennä kaikki

Tunkeilijat voivat yrittää vakoilla sinua käyttämällä verkkokameraasi tai salakuunnella sinua hankkimalla pääsyn mikrofoniisi. Kaspersky-sovellus suojaa verkkokameraasi ja mikrofoniasi luvattomalta käytöltä, jos Verkkokameran ja mikrofonin hallinta -komponentti on käytössä. Komponentin asetuksissa voit estää kaikkien sovellusten pääsyn verkkokameraan ja mikrofoniin tai pyytää saada ilmoituksen aina, kun sovellus yrittää päästä verkkokameraasi tai mikrofoniisi.

Jos komponentti on käytössä, mutta pääsyä verkkokameraan ja mikrofoniin ei ole täysin estetty, pääsy myönnetään tai estetään sen luottamusryhmän perusteella, johon kyseinen sovellus kuuluu. Pääsy estetään sovelluksilta, jotka kuuluvat Paljon rajoitettu- tai Epäluotettava-ryhmiin.

Voit sallia verkkokameran tai mikrofonin käytön Paljon rajoitettu- ja Epäluotettava-ryhmiin kuuluville sovelluksille Tunkeutumisen eston asetukset -ikkunassa. Jos Vähän rajoitettu -ryhmän sovellus yrittää päästä verkkokameraan tai mikrofoniin, Kaspersky-sovellus estää pääsyn ja ilmoittaa, jos olet määrittänyt ilmoitusten asetukset komponentin asetuksissa.

Ilmoituksen avattavasta luettelosta voit estää sovellukselta pääsyn verkkokameraan tai mikrofoniin. Voit myös siirtyä asetuksiin. Ilmoitusta ei näytetä, jos jokin sovellus on käynnissä tietokoneessa koko näytön tilassa.

Ilmoituksen avattavasta luettelosta voit piilottaa ilmoituksen tai siirtyä määrittämään ilmoitusten näyttöasetuksia.

Näin Kaspersky hallinnoi verkkokameraa

Näin Kaspersky hallinnoi mikrofonia